ODA AL MIOP

Tot i la meva respectable miopia, no només física, sinó la més greu de totes les miopies, la miopia mental, m'atreveixo a dir "És quan viatjo que hi veig clar". Bo i desitjant que el què és defecte en llunyania esdevingui virtut en proximitat.

ReCOrrEguT MioPIc, 18 de febrer del 2009: Cabardisses, Uzonastan - Hipercapital pseudocatalana - Catalunya Nord - Franca per baix - Italia per dalt - Eslovenia reposada - Croacia en tam tam - Bosnia impactant - Serbia expectant - Bulgaria sofianosa - Turquia amb nata - Iran a ritme de Garrotin dels Mullahs - Pakistan volant - India arribant - i a LADAKH
ESTANT...del maig fins mitjans de juriol - quan em vaig exiliar amb els tibetans de Dharamsala fins a... diguem mig octubre - des que estic vivint per un temps tan japonesament com puc - FI (d'aquesta edició): 14 de gener del 2010

diumenge, 19 d’abril del 2009

Els meus dies iranians - Tortamon no a la ruta de la seda sino a la del turistam: Esfahan, Shiraz i Yazd...Imatges Iranianes





ESFAHAN


Foto - La imponent placa d'Esfahan, amb la mesquita de Seikh-Lotfollah a l'esquerra, i de l'Emam a la dreta. Es el centre neuralgic del turistam a l'Iran, tan pels foranis com pels perses.


Foto - I ara d'una mica mes aprop... No, no es del tot lleig.




Foto - La imponent Emam Mosque.





Foto - Just darrere de la placa central es una bona zona per aparcar-hi els Paykans, el cotxe nacional irania.





Foto - No tot es brutalment bonic a la ciutat: un carrer normal de la ciutat.
La dona que surt per sota haura d'anar a seure de la meitat endarre de l'autobus; i es que s'ha de complir la llei. I per ultim, noteu, siusplau, que be que guarden la distancia de seguretat entre vehicle i vehicle.





SHIRAZ




Foto - No es el mercat de Calaf, es el Bazaar de Shiraz (i si, els mes desperts haureu notat la presencia d'una persona amb trets poc iranians...es en Jakko, un eixerit finlandes amb el qui he fet bona part de la ruta del turistam)




Foto - Una zona mes tranquil.la del mateix bazaar. Els iranians son fans dels parcs amb aigua i gespa per matar el temps a falta d'altres entreteniments.




Foto - Atractiva paperera de Persepolis.





YAZD


Foto - Aborigen de Yazdsense xador pero amb sandalies marcant un pas decidit





Foto - Dona vella barallant-se amb el xador pels carrers del casc antic, on totes les cases estan recobertes d'aigua i sorra (o sigui: fang) i palla.




Foto - Escena d'un carrer normal: un grup de senyores amb xador i un jove pencaire de la construccio.




Foto - Pel realment bonic casc antic de Yazd proliferen aquest tipus de torre que serveixen per agafar qualsevol bri d'aire fresc que vingui des de qualsevol canto. Es un efectiu i economic sistema de refrigeracio per les cases de yazdencs i yazdenques.




Foto - Vista d'ocell volant baix de la ciutat de Yazd.



Foto - Escena quotidiana: mestresses de Yazd ventilant el pa autocton, amb format de base de pizza, a peu de carrer mateix.

Al Bertollah Tortamon

2 comentaris:

Joan Carles Aumatell ha dit...

No sé què esperen els de National Geographic per fer el seu fitxatge mediàtic...
Salutacions des de La Frau, cau de la CAPSA (entre d'altres coses).

Tortamon ha dit...

Salam i Al.la us guard des de Teheran Joan Carles i patuleia de La Frau,

Aixo que dius del National...es un elogi o un insult?

En tot cas, Pere o Carme, anoteu el que prengui avui al compte que tinc a mitges amb l'Associacio de Comerciants de Vic.

I sisplau Joan Carles, transmet la meva felicitacio i alhora preocupacio als amics esportistes del Torras i Bages...perque no em convidaven a marxar abans?